Yaşam

Tomris Uyar’ın dünyası bu sergide

Nilüfer’de yılın yazarı Tomris Uyar’ın kişisel eşyalarından koleksiyonuna, çalışmalarından ve yaşam tarzından görsellerine kadar pek çok eserin yer aldığı stant ziyarete açıldı.

2023 yılını Tomris Uyar’a ithaf eden Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, yıl boyunca farklı disiplinlerden usta yazarın edebiyat hayatını incelerken, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü de usta yazarın çalışma ve yaşam alanını özel bir projeyle Nilüfer’e taşıdı. durmak. Çağdaş Türk Edebiyatı’nda çevirileri ve öyküleriyle ayrıcalıklı bir yere sahip olan Tomris Uyar’ın kendi çizgisinden ödün vermeden geliştirdiği etkileyici görselleri izleyiciyle buluşturmayı amaçlayan “Yürek Hakkı: Tomris Uyar’ın Metin-İmaj Dünyası” standı, Yazarın kendi bakış açısıyla, Nâzım Hikmet Kültür Evi’nde gerçekleştirilecek. Görüntülenmek üzere açıldı. Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nejla Aslan, Tomris Uyar’ın oğlu Hayri Turgut Uyar, Dr. Necmi Sönmez ile çok sayıda edebiyat ve sanatsever katıldı.

Küratörlüğünü Dr. Necmi Sönmez’e ait olan stantta, Tomris Uyar’ın evinin oturma odasına yerleştirdiği yazı masasından, dönemin değerli isimlerini ağırladığı koltuk takımına, bulunduğu alandaki objelerden Eserlerini yazdığı, yazma süreçlerinde etkin olan görsel imgelerden, günümüze kadar korunan kişisel eşyalarından, koleksiyonuna eşlik eden el yazılarından, arkadaşlarının ikramlarına kadar. İçinde fotoğraflar da dahil olmak üzere pek çok değerli malzeme yer alıyor. Yaşamları boyunca çalışan, çocuk bakan ve hayata tutunmaya çalışan kadınların yer aldığı Uyar’ın kitaplarının ilk baskıları da standa bir değer daha katıyor.

İlk günden itibaren yoğun ilgi gören stantta küratör Dr. Necmi Sönmez, izleyicilere sergiyi gezdirerek eserlerin, malzemelerin ve objelerin hikayelerini paylaştı.

İzleyiciyi Tomris Uyar’ın dünyasında bir yolculuğa çıkaran stant, 14 Ocak 2024 tarihine kadar Nâzım Hikmet Kültür Evi’nde ziyarete açık kalacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

kozluk-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu